Спалювання трави

2017-03-09

Упорядковуються території підприємств, установ, присадибних ділянок громадян. Робиться добра справа, спрямована на оздоровлення навколишнього середовища. Та нерідко такі прибирання супроводжуються спалюванням зібраного сміття, сухої трави та листя. А між тим, шкода від спалювання сміття, листя і сухої трави надзвичайно небезпечна. На превеликий жаль, не всі мешканці нашого міста це усвідомлюють і тому пожежно-рятувальні підрозділи все частіше залучаються до ліквідації пожеж в екосистемах: унаслідок необережного поводження з вогнем, звичайної необачності, горить суха рослинність та її залишки на відкритих територіях.

У зв’язку з цим Миронівський РС ГУ ДСНС України у Київській області закликає громадян відмовитися від практики спалювання опалого листя‚ сухої трави та інших рослинних залишків. Адже кожен підпал не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, а й призводить до інших негативних наслідків, несучи загрозу життю та здоров’ю людей.

При спалюванні трави на присадибних ділянках виникає загроза перекидання вогню на житлові будинки, особливо у суху та вітряну погоду. При спалюванні сухої рослинності вздовж доріг існує загроза неконтрольованого поширення вогню. Також, дим від вогнищ може надовго зависати у повітрі, при цьому погіршується видимість на дорогах. Викладені факти є непереборним доказом того, що спалювання рослинних решток несе численні загрози довкіллю та здоров’ю людини.

Миронівський РС ГУ ДСНС України у Київській області нагадує, що за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Такі дії несуть загрозу навколишньому середовищу та становлять небезпеку для життя людей.

Провідний інспектор Миронівського РС ГУ ДСНС

України у Київській області

майор служби цивільного захисту В.В.Волошин

Кiлькiсть переглядiв: 141

Коментарi